Mød Den Danske Naturfond på Naturens Dag

Mød Den Danske Naturfond på Naturens Dag

Søndag den 11. september bliver Naturens Dag fejret over hele landet. På dagen har du mulighed for at deltage i en naturvandring i selskab med Den Danske Naturfond, der sammen med foreningerne Astronomisk Selskab og De Studerendes Vandreklub inviterer alle interesserede til en hyggelig og lærerig eftermiddag og aften ved og omkring Wieth-Knudsen Observatoriet i Tisvilde.

Dagens program:

Kl. 12:00 – Kig på Solen i solteleskoper under vejledning af bl.a. astronom Michael Quaade fra Astronomisk Selskab. Nyd evt. din medbragte frokost ved borde og bænke i Wieth-Knudsen Observatoriets have eller medbring eget tæppe til at sidde på.

Kl. 14:00 – Tag med De Studerendes Vandreklub på vandretur i Tisvilde Hegn og Tibirke Bakker. En tur på 6-7 km med start og slut ved observatoriet. Undervejs vil biolog Louise Imer Nabe-Nielsen fra Den Danske Naturfond fortælle og svare på spørgsmål om den natur, vi møder, og om dansk natur generelt.

Kl. 16:00 – Der serveres kaffe, te, juice og lidt sødt i observatoriets have. Her kan man fortsat kigge i solteleskoper og stille spørgsmål om natur, vandring og astronomi.

Kl. 18:00 – Smid din medbragte aftensmad på observatoriets grill og bag snobrød over bål. Vi sørger for snobrødsdej og pinde.

Kl. 21:00-22:30 – Kig på stjerner og planeter i Wieth-Knudsen Observatoriets store stjerneteleskop. (I tilfælde af skyet vejr aflyses dette).

Arrangementet er gratis og uden tilmelding.